Neler yeni

BrethKO ~ Official Forum Page

🛡️ Brethko Knight Online PVP Topluluğuna Hoş Geldin! ⚔️
Orta çağın efsane savaşlarına adım atmaya hazır mısın?
Henüz aramıza katılmadıysan, şimdi kayıt ol ve topluluğumuzun bir parçası ol!
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SERCAN

Administrator
Ödüller
1
Irk
Job

1. Giriş​

BrethKO Server Forumunun amacı, Knight Online PVP topluluğu için saygılı, güvenli ve eğlenceli bir ortam sağlamaktır. Forumda paylaşılan her içerik, oyun içi davranışlara, diğer kullanıcılara ve admin/moderasyon ekibine saygı çerçevesinde olmalıdır.

2. Kayıt, Profil ve Temel Davranış Kuralları​

1. Forum üyeliğinizi gerçek bir e-posta adresiyle ve tek kullanıcı olarak açınız. Çoklu hesap kullanımı yasaktır.
  2. Profilinizde, avatarınızda ya da imzanızda hakaret, küfür, ırkçı, cinsiyetçi, homofobik veya diğer nefret söylemi içeren ifadeler kullanmayınız.
  3. Başkalarının isimlerini taklit etmek, yanıltıcı profil oluşturmak (örneğin “Admin”, “Mod”, “GM” gibi sıfatlarla) kesinlikle yasaktır.
  4. Forumda “spam”, reklam (izin alınmamış şekilde), chain-mesaj, ödül karşılığı paylaşımlar vb. davranışlar yasaktır.
  5. Moderatörlerin, adminlerin ya da topluluk liderlerinin kararlarına saygı gösteriniz; yardım istemek ya da şikâyet etmek istediğinizde doğru kanalları kullanınız.

3. Yazı İçeriği ve Konu Açma Kuralları​

1. Forumda açılan tüm başlıklar, ilgili kategoriye uygun ve anlaşılır bir başlıkla olmalıdır. Örneğin: “Pazar Alanı → Satılık +9 Efsanevi Silah” gibi.
  2. Konu açmadan önce forumda benzer bir başlık olup olmadığını ara butonuyla kontrol ediniz. Aynı konuyu tekrar tekrar açmak yasaktır.
  3. Paylaşımlarınızda aşağıdaki içerikler kesinlikle yasaktır:
    • Küfür, hakaret, aşağılayıcı dil
    • Oyun içi hile/bug kullanımı teşviki ya da yönlendirmesi
    • Diğer oyuncuların kişisel bilgilerini (IRL bilgi, adres vb.) paylaşmak
    • Reklam, yönlendirme, link spam’i (önceden izin alınmamış)
    • Ayrımcılık, nefret söylemi, taciz
  4. Oyun içi sohbete uygun olmayan içerikler (örneğin sürekli off-topic spam, politika tartışmaları, ticari içerikler) ilgili kategoriye taşınabilir ya da silinebilir.
  5. Başlık açarken Türkçe dilbilgisine dikkat ediniz: okunaklı, anlaşılır ve imla kurallarına uygun yazınız.

4. PVP Özel Kuralları​

1. Bu forum, PVP odaklı bir topluluk için hizmet verdiğinden oyun içi saygı, centilmenlik ve fair-play ilkeleri ön plandadır.
  2. PVP sırasında ya da sonrasında forumda rakip oyuncular hakkında “küfür etme”, “aşağılama”, “küçümseme” gibi davranışlar yasaktır. Bu tür durumlar yönetime bildirilebilir.
  3. Oyun içi kazanç/durumla ilgili (“nereden bu kadar gear aldın?”, “hile mi yapıyorsun?” gibi) tartışmaları forumda başlık açarak yapabilirsiniz, fakat teşvik, hakaret veya iftira içerikli paylaşım kesinlikle yasaktır.
  4. Oyun sunucumuzdaki PVP kurallarına (örneğin hile kullanımı, bug istismarı gibi) uymayan oyuncuların forum paylaşımları da moderasyon tarafından takip edilir. Yapılan şikâyetlerde kullanıcı hesabının forumda cezalandırılması mümkündür.
  5. Clan savaşları, ekipman takasları, turnuva duyuruları gibi PVP’ye özel içerikler belirlenmiş “Yenilikler”, “Power Up Store”, “Pazar Alanı” gibi kategorilerde yapılmalıdır; konuların yanlış yere açılması halinde taşınabilir veya kapatılabilir.

5. Pazar Alanı ve Takas-Satış Kuralları​

1. “Pazar Alanı” kategorisinde yapılacak satış, takas, alışveriş işlemlerinde şunlara dikkat edilmelidir:
    • Ürün ya da hizmetin (örneğin eşya, karakter, oyun içi hizmet) ne olduğu, fiyatı, şartları açıkça belirtilmelidir.
    • Alıcı ve satıcı arasında yaşanabilecek sorunlardan forum yönetimi sorumlu tutulamaz.
    • Takas ya da satış sonrası “atalar” bırakmak, dolandırıcılık amacıyla açılmış başlıklar oluşturmak yasaktır.
    • Başlıkların içerisine kiminle iletişime geçileceği ve iletişim yöntemi (örneğin Telegram, Discord, WhatsApp) açık yazılmalıdır.
    • Satış veya takas tamamlandıktan sonra başlık “tamamlandı”, “kapandı” gibi bir notla güncellenmelidir.
  2. Takas ya da satış başlığında 226 karakterden uzun reklam ya da pop-up link paylaşımı yapılmaz.
  3. Yönetim ve moderatörler, dolandırıcılık veya şikâyet alan başlıkları kapatma, ilgili kullanıcıları uyarma ya da banlama hakkına sahiptir.

6. Hata, Çözüm & Bug Bildirimleri​

1. “Hata & Çözümler” ve “Şikâyet & Bug Bildirim” kategorileri, oyun içi ve forum içi hataların, bug’ların paylaşılması için ayrılmıştır.
  2. Bir hata/bog bildirimi yaparken şunları belirtiniz: sunucu adı, gerçekleşme zamanı, adım adım ne olduğu, varsa ekran görüntüsü vb.
  3. Bu kategorilerde saldırgan, suçlayıcı, hakaret içeren dil kullanılmamalıdır; amaç yapıcı geri bildirim sağlamaktır.
  4. Yönetim, yapılan bildirimleri değerlendirir ve sonuçlarını kullanıcıyla paylaşabilir; bildirimi yapan kişinin kimliği gizli tutulabilir.

7. Oyuncu Mahkemesi ve Şikâyet Süreci​

1. “Oyuncu Mahkemesi” kategorisi, oyun içi veya forum içi davranışlardan dolayı şikâyet edilen kullanıcıların durumu hakkında delil paylaşımı, tanık ifadeleri, karar bekleme süreci için hazırlanmıştır.
  2. Şikâyet ettiğiniz oyuncu hakkında delillerinizi (ekran görüntüleri, video, tarih/saat vb) ekleyiniz. Hakaret, iftira ya da delilsiz ithamlar için karşı tarafın da savunma hakkı vardır.
  3. Karar verme süreci yönetim/moderatör ekip tarafından yürütülür; karar temyize açık olabilir.
  4. Mahkeme süreci tamamlandıktan sonra karar neticesi içinde başlık kapatılabilir veya sonuç “karar verildi” olarak duyurulabilir.

8. Gece/Gündüz Tema ve Forum Kullanıcı İmzası Kuralları​

1. Forum temasının gece/gündüz modlu olduğu topluluğunuzda, kullanıcı imzaları da hem “gece” hem “gündüz” haliyle görünürlüğe uygun olmalıdır (örneğin koyu tema için açık renk, açık tema için koyu renk yazı).
  2. İmzalar 800 × 200 px’i geçmemelidir, animasyon içerebilir ancak aşırı büyük animasyonlar ya da taşıyıcı bantlar (banner-reklam gibi) kullanılmaz.
  3. İmzada şu içerikler yasaktır: gizli reklam, başka sitelere yönlendirme, aşırı büyük dosya boyutu, hakaret ya da rahatsız edici görsel öğeler.

9. Yaptırımlar​

Kuralların ihlali durumunda alınabilecek yaptırımlar şunlardır:

• Uyarı (bir ya da birkaç moderatör tarafından)
  • Geçici sohbet, konu açma veya forum erişim engeli
  • Sürekli ihlal durumunda kalıcı ban veya silme
  • Oyun içi PVP sunucusunda da ihlal varsa oyun hesabıyla ilgili disiplin süreci başlatılabilir

Not: Her yaptırım öncesinde durum incelenir ve kullanıcıya çoğu zaman bir uyarı gönderilir.

10. Güncelleme ve Değişiklik Hakkı​

Yönetim/moderatör ekibi forumun koşullarına ve topluluk dinamiklerine bağlı olarak bu kuralları güncelleme hakkına sahiptir. Kullanıcılar en güncel kuralları kabul etmiş sayılır.

BrethKO Yönetim Ekibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6