- Ödüller
- 1
- Irk

- Job

1. Giriş
BrethKO Server Forumunun amacı, Knight Online PVP topluluğu için saygılı, güvenli ve eğlenceli bir ortam sağlamaktır. Forumda paylaşılan her içerik, oyun içi davranışlara, diğer kullanıcılara ve admin/moderasyon ekibine saygı çerçevesinde olmalıdır.
2. Kayıt, Profil ve Temel Davranış Kuralları
- Forum üyeliğinizi gerçek bir e-posta adresiyle ve tek kullanıcı olarak açınız. Çoklu hesap kullanımı yasaktır.
- Profilinizde, avatarınızda ya da imzanızda hakaret, küfür, ırkçı, cinsiyetçi, homofobik veya diğer nefret söylemi içeren ifadeler kullanmayınız.
- Başkalarının isimlerini taklit etmek, yanıltıcı profil oluşturmak (örneğin “Admin”, “Mod”, “GM” gibi sıfatlarla) kesinlikle yasaktır.
- Forumda “spam”, reklam (izin alınmamış şekilde), chain-mesaj, ödül karşılığı paylaşımlar vb. davranışlar yasaktır.
- Moderatörlerin, adminlerin ya da topluluk liderlerinin kararlarına saygı gösteriniz; yardım istemek ya da şikâyet etmek istediğinizde doğru kanalları kullanınız.
3. Yazı İçeriği ve Konu Açma Kuralları
- Forumda açılan tüm başlıklar, ilgili kategoriye uygun ve anlaşılır bir başlıkla olmalıdır. Örneğin: “Pazar Alanı → Satılık +9 Efsanevi Silah” gibi.
- Konu açmadan önce forumda benzer bir başlık olup olmadığını ara butonuyla kontrol ediniz. Aynı konuyu tekrar tekrar açmak yasaktır.
- Paylaşımlarınızda aşağıdaki içerikler kesinlikle yasaktır:
- Küfür, hakaret, aşağılayıcı dil
- Oyun içi hile/bug kullanımı teşviki ya da yönlendirmesi
- Diğer oyuncuların kişisel bilgilerini (IRL bilgi, adres vb.) paylaşmak
- Reklam, yönlendirme, link spam’i (önceden izin alınmamış)
- Ayrımcılık, nefret söylemi, taciz
- Oyun içi sohbete uygun olmayan içerikler (örneğin sürekli off-topic spam, politika tartışmaları, ticari içerikler) ilgili kategoriye taşınabilir ya da silinebilir.
- Başlık açarken Türkçe dilbilgisine dikkat ediniz: okunaklı, anlaşılır ve imla kurallarına uygun yazınız.
4. PVP Özel Kuralları
- Bu forum, PVP odaklı bir topluluk için hizmet verdiğinden oyun içi saygı, centilmenlik ve fair-play ilkeleri ön plandadır.
- PVP sırasında ya da sonrasında forumda rakip oyuncular hakkında “küfür etme”, “aşağılama”, “küçümseme” gibi davranışlar yasaktır. Bu tür durumlar yönetime bildirilebilir.
- Oyun içi kazanç/durumla ilgili (“nereden bu kadar gear aldın?”, “hile mi yapıyorsun?” gibi) tartışmaları forumda başlık açarak yapabilirsiniz, fakat teşvik, hakaret veya iftira içerikli paylaşım kesinlikle yasaktır.
- Oyun sunucumuzdaki PVP kurallarına (örneğin hile kullanımı, bug istismarı gibi) uymayan oyuncuların forum paylaşımları da moderasyon tarafından takip edilir. Yapılan şikâyetlerde kullanıcı hesabının forumda cezalandırılması mümkündür.
- Clan savaşları, ekipman takasları, turnuva duyuruları gibi PVP’ye özel içerikler belirlenmiş “Yenilikler”, “Power Up Store”, “Pazar Alanı” gibi kategorilerde yapılmalıdır; konuların yanlış yere açılması halinde taşınabilir veya kapatılabilir.
5. Pazar Alanı ve Takas-Satış Kuralları
- “Pazar Alanı” kategorisinde yapılacak satış, takas, alışveriş işlemlerinde şunlara dikkat edilmelidir:
- Ürün ya da hizmetin (örneğin eşya, karakter, oyun içi hizmet) ne olduğu, fiyatı, şartları açıkça belirtilmelidir.
- Alıcı ve satıcı arasında yaşanabilecek sorunlardan forum yönetimi sorumlu tutulamaz.
- Takas ya da satış sonrası “atalar” bırakmak, dolandırıcılık amacıyla açılmış başlıklar oluşturmak yasaktır.
- Başlıkların içerisine kiminle iletişime geçileceği ve iletişim yöntemi (örneğin Telegram, Discord, WhatsApp) açık yazılmalıdır.
- Satış veya takas tamamlandıktan sonra başlık “tamamlandı”, “kapandı” gibi bir notla güncellenmelidir.
- Takas ya da satış başlığında 226 karakterden uzun reklam ya da pop-up link paylaşımı yapılmaz.
- Yönetim ve moderatörler, dolandırıcılık veya şikâyet alan başlıkları kapatma, ilgili kullanıcıları uyarma ya da banlama hakkına sahiptir.
6. Hata, Çözüm & Bug Bildirimleri
- “Hata & Çözümler” ve “Şikâyet & Bug Bildirim” kategorileri, oyun içi ve forum içi hataların, bug’ların paylaşılması için ayrılmıştır.
- Bir hata/bog bildirimi yaparken şunları belirtiniz: sunucu adı, gerçekleşme zamanı, adım adım ne olduğu, varsa ekran görüntüsü vb.
- Bu kategorilerde saldırgan, suçlayıcı, hakaret içeren dil kullanılmamalıdır; amaç yapıcı geri bildirim sağlamaktır.
- Yönetim, yapılan bildirimleri değerlendirir ve sonuçlarını kullanıcıyla paylaşabilir; bildirimi yapan kişinin kimliği gizli tutulabilir.
7. Oyuncu Mahkemesi ve Şikâyet Süreci
- “Oyuncu Mahkemesi” kategorisi, oyun içi veya forum içi davranışlardan dolayı şikâyet edilen kullanıcıların durumu hakkında delil paylaşımı, tanık ifadeleri, karar bekleme süreci için hazırlanmıştır.
- Şikâyet ettiğiniz oyuncu hakkında delillerinizi (ekran görüntüleri, video, tarih/saat vb) ekleyiniz. Hakaret, iftira ya da delilsiz ithamlar için karşı tarafın da savunma hakkı vardır.
- Karar verme süreci yönetim/moderatör ekip tarafından yürütülür; karar temyize açık olabilir.
- Mahkeme süreci tamamlandıktan sonra karar neticesi içinde başlık kapatılabilir veya sonuç “karar verildi” olarak duyurulabilir.
8. Gece/Gündüz Tema ve Forum Kullanıcı İmzası Kuralları
- Forum temasının gece/gündüz modlu olduğu topluluğunuzda, kullanıcı imzaları da hem “gece” hem “gündüz” haliyle görünürlüğe uygun olmalıdır (örneğin koyu tema için açık renk, açık tema için koyu renk yazı).
- İmzalar 800 × 200 px’i geçmemelidir, animasyon içerebilir ancak aşırı büyük animasyonlar ya da taşıyıcı bantlar (banner-reklam gibi) kullanılmaz.
- İmzada şu içerikler yasaktır: gizli reklam, başka sitelere yönlendirme, aşırı büyük dosya boyutu, hakaret ya da rahatsız edici görsel öğeler.
9. Yaptırımlar
Kuralların ihlali durumunda alınabilecek yaptırımlar şunlardır:
- Uyarı (bir ya da birkaç moderatör tarafından)
- Geçici sohbet, konu açma veya forum erişim engeli
- Sürekli ihlal durumunda kalıcı ban veya silme
- Oyun içi PVP sunucusunda da ihlal varsa oyun hesabıyla ilgili disiplin süreci başlatılabilir
Not: Her yaptırım öncesinde durum incelenir ve kullanıcıya çoğu zaman bir uyarı gönderilir.
10. Güncelleme ve Değişiklik Hakkı
Yönetim/moderatör ekibi forumun koşullarına ve topluluk dinamiklerine bağlı olarak bu kuralları güncelleme hakkına sahiptir. Kullanıcılar en güncel kuralları kabul etmiş sayılır.
BrethKO Yönetim Ekibi